Пес Вася, який декілька років знаходився на службі, повернувся у взвод морпехів ЗСУ після зникнення, але з відгризеною лапою

Про героїчний вчинок собаки розповіла журналістка, учасниця бойових дій, Олена Білозерська, на своїй сторінці у Facebook. За її словам пес, який служив декілька років у взводі морпехів зник.

Собаку любили, і відсутність його одразу помітили. За словами Олени, побратими підняли дрон та побачили собаку, заплутаного у дроті, одразу перед окопами бойовиків.

"Врятувати його було майже нереально, бо туди не пролізеш непомітно. Розвідники все одно планували вночі йти на евакуацію собаки, але не встигли...", - пише журналістка.

Пес Вася. Фото: Facebook
Пес Вася. Фото: Facebook

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Вона заявила, що пес сам явився до розвідників з відгризеною лапою, прийшов на трьох.

"Щоб не лишатися в полоні бойовиків", - зазначає Олена білозерська.

Також жінка повідомила, що собаку "демобілізували" та він проходить реабілітацію у батьків господаря.

Пес Вася. Фото: Facebook
Пес Вася. Фото: Facebook

Історія собаки також розказана журналісткою. Він декілька років був на службі у розвідці морської піхоти. "Жив у бліндажі нарівні з іншими бійцями. Стояв на посту, носив розвантажку", - розповідає журналістка.

Нагадаємо, раніше 29 січня українці вшановують пам'ять Героїв Крут - Захисників України

Як повідомляв портал "Знай.ua", робот провів успішну операцію майже без допомоги.

Також "Знай.ua" писав, що український воїн Ярослав після полону на Донбасі підкорив сцену.