Коти - наші улюблені домашні тварини, які нарівні з собаками щодня радують нас своїми витівками і зовнішністю.

Варто розібрати кілька дуже дивних, досить дурних порад ветеринарів з приводу блювоти шерстю. Перший з них - давати пасту 1 раз в тиждень. Хоча це робиться для профілактики, коли пухнастики не ригають щодня шерстю. А коли це відбувається на повсякденній основі - мальт-пасту потрібно давати мінімум 3 рази на тиждень, по 5 міліметрів.

Котики, скріншот: Youtube
Котики, скріншот: Youtube

Так само ветеринар чомусь повідомив, що 3-4 рази, якщо коти піддаються блювоті - це нормально. Але це не зовсім нормально, бо блювота - остання спроба. Шерсть виходить з калом, інакше організм котів просто не справляється природним чином.

Важливо не допустити запорів-бо це дуже поганий симптом. Проблема може перейти до непрохідності кишечника. Деякі з запорів можуть перетворитися на безоар, блокуючи кишечник. І навіть при їх відсутності - грудочки шерсті викликають панкреатит і гастрит.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Якщо лікар навіть не запропонував зробити УЗД - це дивно. Блювота може свідчити про приховані шлунково-кишкових проблемах. А ще блювота (білою піною) може бути спровокована переїданням або швидким заковтуванням їжі.

Нагадаємо, головні прикмети З котиками - вус пухнастика зробить з вас багатія: Як правильно приманити в будинок гроші

Як повідомляв "Знай.ua", блогери масово клонують померлих тварин, щоб "контент" не пропадав: схожість 100% - ніяк не відрізнити

Знай.ua писав, саме зворушливе возз'єднання: сім'я втратила улюбленого кота, який повернувся через 11 років, фото