Все вказує на те, що хорватський президент не збирається вибачатися перед українським народом за свої попередні зухвалі заяви. Відомо, що Зоран Міланович знову потрапив у міжнародний скандал - він назвав прем'єр-міністра країни Андрія Пленковича "агентом України".

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання JutarnjiList.

Андрій Пленкович, скріншот: YouTube
Андрій Пленкович, скріншот: YouTube

"Пленкович (прем'єр-міністр Хорватії – ред.) виступає як український агент, а я як Хорватський президент. Це величезна різниця. Тому я не слизький з росіянами. Я ніколи там не був офіційно. Я ніколи не пив каву з російським послом", – сказав хорватський президент.

На питання, чи вважає він, що йому слід вибачитися перед українським народом за свої попередні заяви, Міланович відповів, що ні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"В кого я повинен вибачатися? Жодним чином. Прем'єр-міністр-звичайний полтрон, який робив це за часів Колінди Грабар-Кітарович, хоча тоді ситуація була іншою. Вона намагалася щось побудувати з Росією в якихось дипломатичних тонах. Пленкович "на жаль, він був прем'єр-міністром і тоді. Мене цікавить тільки інтерес Хорватії", - заявив Міланович.

Також Мілонович вважає, що в Україні прославляють людей, які нібито "під час Другої світової війни вбивали євреїв і поляків" і порадив Києву продовжувати переговори з сепаратистами.

Варто нагадати нашим читачам, що президент Хорватії Зоран Міланович виступив проти відправлення Хорватських військових до Східної Європи у складі підрозділів НАТО. Крім того, він заявив, що Україні не місце в НАТО і назвав події Революції Гідності "переворотом".

До того ж, прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович, який у грудні минулого року відвідав Україну з дводенним візитом, натрапив на критику свого президента. Глава Хорватії Зоран Міланович назвав візит прем'єра на фоні напружених відносин з Росією "звичайним шарлатанством".

Зоран Міланович, скріншот: YouTube
Зоран Міланович, скріншот: YouTube

Згодом, після цього інциденту, прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович вибачився перед українцями за скандальну заяву президента країни Зорана Мілановича.

Раніше повідомляли, Зеленський відповів на пропозицію Сергія Лаврова приїхати в Сочі: "Не боюся, я готовий...".

Як повідомляв Знай.uа, безвіз з Європою і "зелена зона" для українців: речник МЗС Ніколенко розвіяв міфи про перетин кордонів.

Знай.uа писав, Польща відкрила кордони для українців: потрапити на заробітки стало простіше.