В останні дні в Україні фіксується все більше нових випадків захворювання коронавірусом. На тлі збільшення захворюваності міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів, чи чекати українцям локдауну. Про це він розповів під час зустрічі з журналістами. Відео опублікували на youtube-каналі UkrLive.

Глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що Всеукраїнський локдаун вводити не планується, оскільки адаптивний карантин показав свою ефективність.

Віктор Ляшко, скріншот: Youtube
Віктор Ляшко, скріншот: Youtube

"Локдаун вводити не будемо. Україна працює в адаптивному карантині, який довів свої ефективність у 2021 році коли ми проходили дві хвилі. Тоді він показав, що в першу хвилю 10 областей не заходили взагалі в червоний рівень епідеміологічної небезпеки, а восени 6 областей не увійшли, тому ми стежимо".

Ляшко зазначив, що територія України досить велика, тому поширення вірусу і навантаження на систему охорони здоров'я неоднорідна. В таких умовах адаптивний карантин прекрасно справляється.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Карантин, кадр з відео
Карантин, кадр з відео

"Всеукраїнського локдауну не буде і як озвучував прем'єр-міністр в одному зі своїх виступів на засіданні уряду, ми розраховуємо пройти в адаптивному карантині, для того, щоб мінімізувати вплив на економіку країни", - підсумував міністр.

Раніше Знай писав, в Україні Covid-19 побив антирекорд двох років, медики бояться 40 тисяч хворих на добу.

Також ми писали, у МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза.

Нагадавши, українці можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації: у МОЗ розповіли, кому це доступно.