Український синоптик Наталка Діденко розповіла про нюанси своєї професії. Зокрема вона розкрила різницю між синоптиком і метеорологом і розповіла про неточні прогнози. Про це пише happymonday.

Синоптик Наталка Діденко розповіла, що до неї часто звертаються з проханнями спрогнозувати погоду на який-небудь конкретний день. Вона завжди відповідає, коли це можливо. Однак бувають випадки, коли людина хоче знати про погоду за місяць. В такому випадку спрогнозувати погоду практично неможливо.

Синоптик Діденко, фото: Facebook
Синоптик Діденко, фото: Facebook

За словами синоптика точні прогнози можна зробити тільки на 1-3 доби вперед і не більше. При цьому достовірність прогнозу все одно буде 90%, адже погода може різко змінитися, що важко передбачити. Таким чином прогнози на тиждень і місяць вперед не можна назвати точними і орієнтуватися на них.

Також Наталка Діденко розповіла, що до неї нерідко звертаються з питаннями щодо зміни клімату, однак це не в її компетенції. За її словами її професію часто плутають з кліматологом. Так, синоптик пояснила, що кліматолог займається вивченням клімату, тобто постійними природними умовами конкретної території за тривалий історичний час.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наталка Діденко, фото: Facebook
Наталка Діденко, фото: Facebook

Водночас синоптик – це практик, який формує щоденні прогнози погоди, а метеоролог - займається дослідженням фізики атмосфери.

Нагадаємо, що синоптик Наталка Діденко попередила про потепління до кінця тижня - а поки що доведеться померзнути.

Як повідомляв "Знай.ua", у Львові вперше за 100 років зафіксували унікальну аномалію: такі блискавки метал тільки Зевс.

Також ми писали, що ДСНС оголосила перший рівень небезпеки в Україні.