Мешканка Львова, яка народила дитину наприкінці листопада 2020 року розповіла, що в одному з львівських пологових будинків, незважаючи на медреформу, персонал вимагає гроші й там процвітає корупція. Про це пише портал lviv1256.
Львів'янка Діана Лижанська народила дитину наприкінці осені 2020 року в одному з місцевих пологових будинків. Жінка розповіла, що навіть після проведення медреформи в медзакладі процвітає корупція. Незважаючи на те, що пологи і всі необхідні ліки повинні бути безкоштовними, так як це оплачує держава, львів'янка зіткнулася з тим, що персонал вимагав гроші.

Пологовий будинок, скріншот: YouTube
Пологовий будинок, скріншот: YouTube

Жінка розповіла, що в пологовому будинку перебувала 15 днів, але зразу дала зрозуміти, що платити не буде. Діана Лижанська зізналася, що після відмови платити відносини персоналу пологового будинку до неї змінилося, але навіть в кращу сторону. Після того як вона заявила, що буде скаржитися до неї почали частіше навідуватися, цікавитися самопочуттям.

Пологовий будинок, скріншот: YouTube
Пологовий будинок, скріншот: YouTube

Жінка додала, що їй платні послуги більше не пропонували, проте її сусідкам лікар намагалася продати кесарський набір більш ніж за 2000 гривень і набір ліків для природних пологів за 1100 гривень. На думку дівчини лікарі наживаються, продаючи пацієнтам безкоштовні Державні ліки.