27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. У цей день вшановують пам'ять всіх постраждалих.

На своїй фейсбук-сторінці настоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній нагадав, що українські землі не оминула ця трагедія, тому важливо шанувати пам'ять всіх загиблих.

Митрополит Епіфанія, скріншот: Facebook
Митрополит Епіфанія, скріншот: Facebook

"Після двох Голодоморів 1921-1923 та 1932-1933 рр., Голокост став наступним у часі актом геноциду, який забрав життя понад півтора мільйона людей: жінок, чоловіків, дітей… Це була не просто трагедія, це був цілеспрямований злочин – проти єврейського народу, ромів, проти мирних людей, проти людяності, проти життя, проти Бога. Бо саме відкидання Бога, Його законів любові і милосердя, призвели до самозвеличення, самолюбства і зверхності над іншими", - зазначив Епіфаній.

Митрополит Епіфаній переконаний, що саме недотримання Божих законів милосердя та любові причина виникнення ідеологій більшовизму, нацизму та расизму.
Саме тому Епіфаній звертається у молитвах, аби Всемилостивий Господь дарував людям мудрість робити правильні висновки та дотримуватися однієї з найбільших заповідей Господа – любові до ближніх.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще