Українська поліпшила позицію в рейтингу найсильніших армій світу. Йдеться про Global Firepower Index 2022 рейтинг.

У 2021 році ЗСУ оцінювали двадцять п'ятою у відносному рейтингу всіх країн, зараз же українські Збройні сили посідають двадцять друге місце.

ЗСУ, facebook.com/pressjfo.news
ЗСУ, facebook.com/pressjfo.news

Україна обігнала практично всіх сусідів. Польща займає двадцять четверте місце, Румунія – 38, Білорусь – 52, Угорщина – 56, Словаччина – 60 і Молдова-105 місця.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Такі серйозні держави як Швецію, Канаду, Швейцарію. Вище оцінили Іспанію, Саудівську Аравію і Тайвань.

Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube
Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube

На першому місці збройні сили США, слідом йдуть Росія, Китай, Індія, Японія, Корея. При цьому армію Єгипту оцінили вище, ніж армії Туреччини та Ізраїлю.

Також збройні сили Франції в рейтингу був оцінений вище Великобританії.

Раніше портал Знай.иа повідомляв, що 25-річний український лейтенант закрив товариша від гранати: зреагував миттєво і врятував життя. Ситуація трапилася на навчальному полігоні Миколаївської області. Під час занять вогневої підготовки лейтенант Богдан Федосенко був призначений керівником на навчальному місці.

Крім цього Знай.иа повідомляв, що Рамзан Кадиров заявив, що готовий захопити Україну. Глава Чечні повідомив, що взаємини з Україною не рівень Володимира Путіна, а його компетенція.

Також ми повідомляли, що Віктор Ющенко знайшов містичний зв'язок між подіями в Україні та Грузії. Колишній український президент нагадав про події грузино-російської війни 2008 року.

Як повідомляв Знай.иа, чарівний спецназ, якому захоче "здатися" кожен: топ найкрасивіших жінок в армії з чоловічим характером і добрим серцем.