Міністерство освіти і науки відправила керівникам навчальних закладів листи щодо відправлення їх на дистанційне навчання. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема МОН порекомендувала здійснити ряд заходів у зв'язку погіршення епідеміологічної ситуації в даних регіонах.

"організувати освітній процес в закладах загальної середньої освіти для учнів 5-11 класів з використанням технологій дистанційного навчання не менше двох тижнів", - повідомляє Урядовий портал.

Дистанційна освіта. Фото: Цензор.нет.
Дистанційна освіта. Фото: Цензор.нет.
Дистанційна освіта. Фото: Цензор.нет.

Щодо ВНЗ вищої або професійно вищої освіти радять запровадити дистанційне навчання в період з 27 січня по 25 лютого.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.
Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.
Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.

Як відбувається процес дистанційного навчання?

Представники навчального закладу повинні визначити форми організації навчального процесу та схвалити конкретні освітні платформи та інструменти для організації освітнього процесу.

Викладач може зв'язуватися з учнем в синхронному і асинхронному режимі. Перший варіант передбачає затримку в часі. Для цього використовуються інтерактивні освітні платформи. Синхронний режимі-це класичні онлайн уроки.

Для того щоб ваша дитина вчилася добре, вкрай важливий режим дня, організація робочого місця, а також спеціальний одяг для роботи.

Нагадаємо, що з дивана легше? Українці порівняли роботу в офісі і дистанційно - всі плюси і мінуси. Як змінилося життя офісних співробітників після початку пандемії, і чому майже половина не хочуть повертатися

Також ми повідомляли, що в Україні скоротили термін дії covid-сертифікатів: що потрібно знати. В Україні змінили терміни дії СOVID-сертифікатів у додатку"Дія". Раніше вони будуть дійсними протягом року, зараз це буде на три місяці менше.

Також ми повідомляли, що в МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза. З підтримкою проекту INSCIENCE Міністерство створило якісь інформаційні картки, в яких дало відповіді на поширені запитання.