Стало відомо про те, що практично половина співробітників не хоче повертатися в офіси після того, як змінився ринок праці в країні.

Про це в колонці Економічної правди розповів CEO MasterBundles Микола Токарєв.

Після того, як пандемія раптово увійшла в наше життя, людям довелося поміняти соціальні ролі, і швидше пристосуватися до іншої реальності. Також, вони були змушені трансформувати своє ставлення до роботи.

Дистанційна робота, скріншот: YouTube
Дистанційна робота, скріншот: YouTube

Дистанційні співробітники виявилися приблизно на 25% ефективніше персоналу, який знаходився в офісі.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У такій реальності офіс вже не розглядається як норма, і співробітники вважають за краще працювати з дому. У зв'язку з цим компанії змушені поміняти підходи до оцінки ефективності роботи, і враховують отримані результати і кількість відпрацьованих годин.

Дистанційне навчання, кадр з відео
Дистанційне навчання, кадр з відео

Крім того, у корпорацій з'явилася можливість наймати співробітників без прив'язки до міста або району, а також вони стали на 25% в середньому ефективніше.

Якщо до карантину використання цифрових технологій обіцяло зручність, то з поширенням пандемії діджиталізація стала необхідністю. Більшість сфер життя опинилися в онлайні.

Є і мінуси в такому способі роботи, і одним з них є уповільнення комунікації. Якщо раніше все вирішувалося за 5-10 хвилин особистої розмови, то зараз на це витрачається в 3 рази більше часу.

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

Дистанційна робота стала нормою для всього світу, і тепер кожен може працювати з будь-якого куточка в світі, а згідно з дослідженнями, приблизно 20-45% співробітників не хочуть повертатися в офіси, і не планують це робити.

Дистанційна робота, скріншот: YouTube
Дистанційна робота, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що нещеплений-безробітний: як пандемія вплинула на ринок праці в Україні

Раніше повідомлялося, що зокращений графік і період карантину: українцям пояснили, як розраховують пенсії працівникам на шкідливому виробництві

Також, чи має право вчитель вимагати включити камеру: рада школярам на дистанційному навчанні.