Дмитро Разумков звернувся до глави держави з трибуни Парламенту

Новина про утворення Дмитром Разумковим міжфракційного депутатського об'єднання і ГО "Розумна політика" стали найобговорюванішими подіями за участі ексспікера Верховної Ради. Та сьогодні в залі Парламенту відбулася ще одна, не менш гучна подія – колишній Голова Парламенту виступив зі сміливою промовою на адресу президента Володимира Зеленського. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)
Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)

Заклик з трибуни: "Без Парламенту керувати не вийде"

Ексспікер звернувся з трибуни до президента України Володимира Зеленського в ході сьогоднішнього пленарного засідання.

"Ми неодноразово запрошували, починаючи з минулої п’ятниці, президента до стін Парламенту. Забувши чвари, відкласти свої політичні амбіції та виступити людиною, яка готова об’єднувати навколо себе. Але, на жаль, цього не відбулося. Я ще раз готовий запросити президента. І нагадую, що без Парламенту керувати державою не вийде – як би цього кому не хотілося", - повідомив під час виступу Дмитро Разумков.

Володимир Зеленський, скріншот: YouTube
Володимир Зеленський, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

А пов'язане запрошення Володимира Зеленського до сесійної зали Верховної Ради із низкою викликів, що наразі стоять перед нашою країною.

"Перший з них – те напруження, яке бринить в повітрі і яке сьогодні оточує нашу державу. Ми повинні консолідувати наші зусилля. Як завжди, Парламент повинен виступити точкою такої консолідації", - підкреслив нардеп.

Зменшення народжуваності і "циркова вистава"

В ході виступу ексспікер ВРУ згадав і скандальні події, що відбулися вчора під стінами Парламенту.

Десятки побитих, переломи кінцівок і 74 затриманих – саме так закінчилися масштабні сутички учасників акції протесту і правоохоронців в Урядовому кварталі. Про це кілька годин тому нардепи повідомили з трибуни Верховної Ради.

"Сьогодні у нас багато викликів: це – і військова загроза, і економічна нестабільність, і енергетична безпека, про яку всі ми з вами говоримо. І, звісно, соціальна складова, яка наразі бентежить людей – і ми це вчора бачили на вулиці. І треба не гратися у відео, а виконувати ті обіцянки, які ми давали суспільству. Те, що сьогодні відбувається в ОП і Кабміні, дуже часто нагадує циркову виставу", - зазначив Дмитро Разумков.

Відсторонення Дмитра Разумкова - скріншот
Відсторонення Дмитра Разумкова - скріншот

Про низку критичних питань повідомили і у партії монобільшості "Слуга Народу".

"Війна на Сході, економічна криза спричинили значне зниження соціального розвитку окремих сімей. Все це зменшило коефіцієнт шлюбності, зменшився рівень народжуваності, значної уваги потребують малолітні і неповнолітні породілля", - повідомляє член Комітету ВРУ з питань бюджету, нардеп від "СН" Михайло Лаба.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Реакція українців: "Ви забули про зростання цін"

Пост зі своєю промовою Дмитро Разумков розмістив і на власній сторінці у Фейсбуці.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

На виступ політика одразу ж відреагували сотні користувачів.

"Ви забули згадати про зростання цін на продукти харчування, комунальні послуги, газ, паливо для автомобілів. Коли припиниться цей ціновий геноцид народу?", - зазначає автор одного з коментарів Андрій Гвоздєв.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

ціни на продукти, скріншот з відео
ціни на продукти, скріншот з відео

Дехто на всі 100 % погодився зі словами політика із важливості ролі Парламенту у прийнятті доленосних рішень для країни.

"Ви маєте рацію абсолютно!!! Саме в парламенті приймалися доленосні для країни рішення! Сил та удачі у всьому Вам!", - пише Олександра Кучеріна.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Разом з тим, чимало українців висловлюють критичне ставлення до парламентарів, підкреслюючи, що ніхто з них не піклується про звичайних громадян.

"Знову одні балачки, всі хочуть влади, всі хочуть грошей, люди нікому не потрібні!!!", - обурюється Светлана Джигирей.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Верховна Рада - фото з Фейсбук (Вадим Івченко)
Верховна Рада - фото з Фейсбук (Вадим Івченко)

Чи відреагує президент України на сьогоднішній заклик народних депутатів та подальший розвиток подій, читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав про Топ депутатів-прогульників Верховної Ради: Арахамія, Кива, Тищенко - "наштрафували" на 34 млн.