Бюрократія заважає швидко і оперативно увійти в лави тероборони України. Ті, хто хоче стати на захист своєї держави змушені тижнями оформляти документи у військкоматі. Кого беруть і чому вчать.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету фактів ICTV.

З самого ранку вони приїжджають всі на тренувальну базу. Хтось на спеціальному автобусі, а хтось на власному автомобілі. Тут і вже досвідчені військові, а також новенькі. Серед них і жінки.

Кіра каже:"Обов'язок напевно не тільки чоловіків захищати нашу державу, а й жінок".

Військові, фото: скріншот з відео
Військові, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зараз по всій країні формують бригади тероборони, і всього їх буде 25-по одній в кожній області, і планується створити 150 батальйонів, в яких буде близько 10 тисяч військових в мирний час, і 130 тисяч під час військової загрози.

При цьому, українці скаржаться, що відбувається все дуже довго. Для того, щоб потрапити в тероборону потрібно витратити тиждень часу, щоб тільки зібрати всі документи.

Резервістом може стати і чоловік і жінка, вік яких від 18 до 60. А ось на контракт беруть тільки до 57, так як їх укладають на три роки.

Військові, фото: скріншот з відео
Військові, фото: скріншот з відео

Кадрових військових повністю забезпечує держава, адже за роботу їм платять гроші. Резервістам платять тільки під час зборів.

Готуючи військових враховується, що вони вміють робити зараз. Жінок в основному вчать користуватися зброєю, а ось чоловіків вміти постояти за себе і свій будинок. Всі, хто прийшов сюди давно готовий захищати Батьківщину. Це їх головна мета в цій небезпечній справі.

Військові, фото: скріншот з відео
Військові, фото: скріншот з відео

Єдине, що зараз лякає українців - бюрократія у військкоматах. Якби цього було менше, то охочих було б в рази більше, як вважають вони.

Нагадаємо, що сильна історія досвідченого захисника України "Дока", який своїм бойовим братам годиться в батьки

Раніше повідомляли, воїни ЗСУ знайшли віру в радість на Донбасі після запалення свічок: Різдво пройшло за сотні км від рідних будинків.

Також, "Був щуплим і лупооким, армія зробила з мене людину": українець з пташиним позивним "Сич" порівняв себе до і після ЗСУ.