В останні дні в Україні спостерігаються складні погодні умови. У ряді регіонів снігопади, хуртовини і морози. У пресслужбі Українського гідрометцентру дали корисні поради водіям на період негоди.

В Укргідрометцентрі порекомендували водіям дотримуватися елементарних порад, які допоможуть не стати заручником негоди. Так, в зимовий період, особливо вирушаючи в довгу дорогу, в автомобілі завжди повинні бути: лопата, трос, запас палива, а також теплий плед і термос з чаєм, щоб зігрітися.

Сніг. Фото: скрін youtube
Сніг. Фото: скрін youtube

Під час сильних снігопадів потрібно дотримуватися ряду важливих правил, наприклад, найкраще прибрати автомобіль з вулиці. Якщо такої можливості немає, то припаркувати його таким чином, щоб не заважати проїзду транспорту, а також не перекривати під'їзди до житлових будинків, пожежних гідрантів і водойм.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Фахівці нагадали, що водити автомобіль під час снігопаду потрібно з особливою обережністю, дотримуватися безпечної дистанції і користуватися ближнім світлом або протитуманними фарами. Також краще не здійснювати ризикованих маневрів, дотримуватися швидкісного режиму і при зупинці обов'язково включати "аварійку".

Нагадаємо, що синоптик Наталка Діденко попередила про потепління до кінця тижня - а поки що доведеться померзнути.

Раніше повідомлялося, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила українців про погіршення погодних умов у ряді регіонів.

Як повідомляв "Знай.ua", у Львові вперше за 100 років зафіксували унікальну аномалію: такі блискавки метал тільки Зевс.