У меню загальноосвітніх навчальних закладів нашої країни, завдяки старанням Євгена Клопотенка, з'явиться ще більше нових страв

Про те, що популярний шеф-кухар, Євген Клопотенко, який є одним з ініціаторів реформування системи шкільного харчування, що передбачає глобальні нововведення в меню, відповідні так званій "CultFood", випустить, спільно зі своєю командою, книгу з ще 500 рецептами, пише "Parlament.ua".

Шкільне меню. Фото: скріншот Youtube-відео
Шкільне меню. Фото: скріншот Youtube-відео

За словами Клопотенко, вищевказані зміни в рецептурі готування, обов'язково посприяють формуванню різноманітних, вельми унікальних меню, що відповідають іншим стандартам харчування учнів, без більшої кількості цукру і спецій. Таким чином, ця настільна книга шкільного кухаря, поповниться ще 340 смачними стравами, і це крім вже 160 затверджених МОН України.

Також, завдяки таким змінам, на думку Клопотенка, в шкільних їдальнях з'явиться ще більший вибір дійсно смачної та здорової їжі, з належними нормами калорійності, і включають у своєму складі білки, жири та вуглеводи, на основі традиційних української та світової кухні, що ще трохи розвине загальну гастрономічну культуру.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Шкільне меню. Фото: klopotenko.com
Шкільне меню. Фото: klopotenko.com

Шкільне меню. Фото: klopotenko.com
Шкільне меню. Фото: klopotenko.com

Шкільне меню. Фото: klopotenko.com
Шкільне меню. Фото: klopotenko.com

Втім, всі технологічні карти й супровідні документи, команда Клопотенко запланувала попередньо передати на експертизу в "Інститут громадського здоров'я ім. А.М. Марзєєва НАМН" і Держспоживслужбу України ближче до весни, а сам повноцінний збірник з'явиться не раніше середини поточного року.

До слова, до цього на "Знай" писали про те, як можна істотно скоротити витрати на оплату квитанцій за постачання електроенергією.

Також раніше ми інформували про те, що, які області нашої країни потрапили в "червону" зону епідемічної небезпеки, починаючи з 24-го січня.

А до цього наш портал повідомляли про те, яке чимале релігійне свято випало на цей понеділок, 24-е січня.