Для тих українців, які не до кінця розуміють - куди йдуть зарплати і пенсії після оплати за комунальними рахунками, з'явилися дуже корисні новини. Тепер є кілька способів, як знизити суми в платіжках за ЖКП.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Комуналка, скріншот: Youtube
Комуналка, скріншот: Youtube

Деякі кроки допоможуть скоротити споживання на 30-50 кВт·год. Так, домогосподарствам може значно допомогти знизити плату за "комуналку" використання електроприладів, що мають найвищу позначку енергоефективності "А+++".

Однак для масового переходу на такі прилади - необхідна підтримка з боку держави і роз'яснювальна робота населення.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Експерти наводять приклад з Уругваєм, де вдалося значно скоротити споживання ресурсу. Населенню було запропоновано часткову компенсацію за покупку в кредит енергоефективної техніки (холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі, чайники).

Електрик, скріншот з відео
Електрик, скріншот з відео

У підсумку - населення перейшло на використання нових енергозберігаючих приладів, а це, в свою чергу, скоротило споживання ресурсу.

Фахівці радять за можливості спочатку замінити самі витратні електроприлади. Йдеться про пральній машині, мікрохвильовки, холодильники, а також телевізорі, адже деякими з них користуємося щодня.

Це допоможе заощадити 30-50 кВт·г, або 50-80 гривень з урахуванням діючого тарифу 1,68 гривні за споживання понад 250 кВт·г.

Раніше повідомляли, три скумбрії, кіло яловичини або "дуля з маком": українці пояснили Тищенку і Зеленській, що можна купити на 20 гривень.

Як повідомляв Знай.uа, на зарплату сім'ю не прогодувати? У НБУ підрахували, як зростуть ціни на їжу і комуналку в 2022 році.

Знай.uа писав, колишня помічниця Зеленського Мендель "передбачила", яким буде курс долара в 2022 році: "Йдеш в обмінник - 27 гривень, а через дві години....".