Наприкінці 2021 року в Україні набув чинності закон, яким передбачався військовий облік для жінок. Ініціативу уряду тут же розкритикували, а тепер стало відомо, що в Міноборони мають намір скоротити список професій жінок, які зобов'язані стати на облік. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.

Міноборони розробило нову редакцію наказу Про військовий облік для жінок, в якому значно скорочується список спеціальностей і професій українок. Так, у відомстві пропонують залишити військовий облік обов'язковим для жінок працюючих у сфері медицини, картографії, метрології, фінансів, зв'язку, електроніки, бухобліку та аудиту.

Військові - фото Міністерство оборони України
Військові - фото Міністерство оборони України

Втім, це не остаточний список і він може бути трохи змінений після того, як документ узгодять інші відомства, зокрема Міністерство внутрішніх справ і СБУ.

Також У Міноборони додали, що активно працюють над тим, щоб спростити процедуру взяття на облік. У планах запустити послугу в електронному форматі, щоб українці могли стати на облік Дистанційно.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Військовий призов, фото з вільних джерел
Військовий призов, фото з вільних джерел

У відомстві додали, що жінок, які зобов'язані стати на військовий облік штрафувати не будуть. Згідно із законодавством країни штрафи можуть застосуватися щодо військовозобов'язаних громадян, а жінки до моменту становлення на облік вони не є такими.

Нагадаємо, що 25-річний український лейтенант закрив товариша від гранати: зреагував миттєво і врятував життя.

Також портал Знай повідомляв, що захисники відсвяткували Водохреща: з пірнанням в ополонку і молитвами за Україну.

Нагадаємо, що військовий медик згадала, як повертала до життя тяжкопоранених і безнадійних бійців ЗСУ.