Відомий український педіатр Євген Комаровський щодня працює з батьками, щоб вони не допускали серйозних помилок і їхні діти росли здоровими, без проблем.

Цього разу він вирішив відповісти на серйозне питання - чи правда Кальцію глюконат - це БАД (біоактивна добавка), і чи можна його давати дитині під час інтенсивного росту зубів і кісток.

Комаровський, скріншот: Youtube
Комаровський, скріншот: Youtube

Євген заявив, що це нормальний аптечний препарат, але важливо знати, що, щоб кальцій засвоювався, він повинен надходити у вигляді розчинної солі. Кальцію глюконат дуже добре розчиняється в холодній воді, а ще він дешевий, тому доктор спокійно його рекомендує.

"Якщо є клінічні прояви дефіциту кальцію — на це вказують певні симптоми (підвищена нервова збудливість, гіпертонус м'язовий та інші), якщо дитина явно мало отримує кальцію через певну дієту (наприклад, взагалі не їсть молочні продукти), то в періоди активного росту кісток і зубів давати препарати кальцію можна і потрібно", - заявляє доктор Комаровський.

Євген Комаровський, скріншот: Youtube
Євген Комаровський, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Потім він порадив звернути увагу на книгу "Ліки", щоб знати точне дозування. Бо українці можуть давати підлітку по таблетці цього препарату три рази на день, але таким чином не підтримувати здоров'я дитини. Людина повинна мінімум 10-15 таблеток з'їдати на добу, але все залежить не тільки від віку, але і від ваги.

Нагадаємо, доктор Комаровський довів українцям, чому ніколи не можна годувати чужих дітей: "Добра справа становить загрозу"

Як повідомляв "Знай.ua", доктор Комаровський розкрив правду про свою сім'ю - успішний не тільки він: "Зі мною..."

Знай.ua писав, недолік заліза в організмі у дитини: Євген Комаровський розповів коли треба бити на сполох