Вчені з'ясували, як тиранозавр Рекс вибирав найапетитніші частини тіла у своїх жертв

Про те, який орган дозволяв визначитися з вибором їжі величезному, 4-метровому Тиранозавру Рексу, що володіє чималим тілом і дивовижно гострими зубами, дізналися в "Інституті дослідження динозаврів" зрозумівши, яку роль грали нервові закінчення на частинах щелепи даного динозавра, про що і пише видання "BBC".

Динозаври, фото Anthony Hutchings
Динозаври, фото Anthony Hutchings

Зокрема, нерви нижньої щелепи Тиранозавра Рекс, відрізнялися особливою складністю і більше схожі на структуру закінчень сучасних крокодилів, і птахів, що видобувають корм навпомацки, завдяки чому, цей динозавр володів надзвичайно гострими почуттями, розрізняючи в текстуру м'яса різних органів своєї здобичі, поглинаючи їх в залежності від ситуації, тобто або ретельно жуючи, або просто ковтаючи шматками.

Таким чином, Тиранозавр Рекс не жував все, що виявилося у нього в пащі, а відрізняв м'якуш від кісток, що стало відомо після комп'ютерної томографії викопної щелепи екземпляра, яка дала можливість реконструювати та проаналізувати частину щелепи тиранозавра.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тиранозавр Рекс. Фото: скріншот Youtube-відео
Тиранозавр Рекс. Фото: скріншот Youtube-відео

Древні трицератопси та сучасні крокодили, включаючи птахів, мають схожі судини та нерви, такі ж як і в нижній щелепі Тиранозавра Рекс: він вибирав кращі шматочки від видобутку, також, як і люди визначають якість продуктів, зупиняючись на тих, які мають кращий смак.

До слова, до цього на "Знай" писали про те, як можна істотно скоротити витрати на оплату квитанцій за постачання електроенергією.

Також раніше ми інформували про те, що, які області нашої країни потрапили в "червону" зону епідемічної небезпеки, починаючи з 24-го січня.

А до цього наш портал повідомляли про те, яке чимале релігійне свято випало на цей понеділок, 24-е січня.