Для всіх українців, які переймаються за нові пенсійні виплати в 2022 році, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що в поточному році на громадян, яким за законом належать пенсійні виплати, чекає кілька етапів підвищення пенсій. Однак навіть після таких "бонусів" велика частина пенсіонерів отримуватиме менше фактичного прожиткового мінімуму.

Про це стало відомо завдяки підрахункам експертів, які озвучили свої висновки в ефірі одного з українських телеканалів.

Пенсіонерка, фото Знай
Пенсіонерка, фото Знай

Так, все тому, що дефіцит Пенсійного фонду в 2022-му досягне рекордної позначки в 200,6 млрд грн. Звичайно, є цілий ряд причин серед яких: відсутність детінізації зарплат, відмова підвищувати мінімальну зарплату до рівня її реальної позначки, складна ситуація в економіці.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зараз в уряді зайняті введенням накопичувальної пенсійної системи, але торкнеться вона майбутніх пенсіонерів. А нинішні - майже 11 млн пенсіонерів — залишатимуться за межею бідності.

Таким чином, мінімальна пенсія до липня 2022-го буде на рівні 1934 грн, в липні збільшиться до 2027 грн, а в грудні – 2093 грн. Тобто самим малозабезпеченим українцям за рік додадуть всього лише 159 грн. І це при тому, що вже зараз, згідно з розрахунками Мінсоцполітики, Пенсіонеру на самі базові потреби, без урахування мобільного зв'язку, інтернету, різноманітного харчування, на місяць потрібно 3692 грн.

Раніше повідомляли, "Адміністрація не несе відповідальності...": українцям розкрили найбільший обман супермаркетів про речі з камери схову.

Як повідомляв Знай.uа, доплата 500 гривень: українцям розповіли, хто має право на "бонус" до основної пенсії.

Знай.uа писав, 2400 і стаж: українцям розповіли, яку пенсію вигідніше отримувати.