У суботу, 22 січня, погода проявить своє милосердя - температура повітря, порівняно з учорашнім днем, трохи підвищиться. Але, при цьому сніг все ж буде, незначні опади випадуть в західних і місцями північних областях, а на решті частини території країни очікується Сонце.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від 0 до -4 градусів, вночі температура триматиметься в межах від -4 до -8 градусів.

У центральних областях температура вдень від 0 до -3 градусів, вночі – від -4 до -7 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від 0 до -3, вночі – від -3 до -5 градусів.

У східних регіонах – вдень від +1 до -3, вночі – від -5 до -8. На півдні температура повітря - від +2 до -1 градусів вдень, нічна – до -7 градусів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Погода на 22 січня, фото Укргідрометцентр
Погода на 22 січня, фото Укргідрометцентр

В Укргідрометцентрі також розповіли про цікавий факт. Як виявилося, 2021 рік видався одним з семи найтепліших років в історії спостережень за інформацією Всесвітньої Метеорологічної Організації.

"Сім років з 2015 р. були найтеплішими, при цьому – 2016, 2019 та 2020 рр. належать до трійки найтепліших. З 1980-х років кожне наступне десятиліття було теплішим від попереднього. В майбутньому очікується збереження такої тенденції", - написали в публікації.

Народний прогноз погоди на 22 січня в Україні

Цього дня вшановується пам’ять святого Полієвкта. У народі про цей період січня говорили так: “Росте день у січні — росте і холод”, що вказувало на наближення лютого, який вважався найхолоднішим місяцем зими. Спостерігали наші пращури цього дня за домашніми тваринами: якщо вони, випущені у двір, намагатимуться повернутися до хліву — бути незабаром снігу та холоду.

Нагадаємо, що українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження

Також портал Знай.uа писав, що у світі кардинально зміниться Клімат: що буде з Україною