Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав усіх з великим християнським святом Хрещенням Господнім, яке щорічно віруючі відзначають 19 січня.

Відповідний пост з'явився на сторінці Епіфанія в соцмережі Facebook. У своїй вітальній публікації митрополит також заглибився в біблійну історію про Творця і про річку Йордан, у водах якої Ісус Христос прийняв хрещення від Іоанна Предтечі.

"Спаситель не мав гріхів, і хрещення не могло зробити Його чистішим чи святішим. Проте Він так само, як і кожна людина, терпів спокуси від диявола. Під час 40-денного посту в пустелі Спасителя спокушають: владою, багатством, гординею – та Він відкидає гріх і словом Божим проганяє диявола й показує нам приклад боротьби та долання спокус", - написав Епіфаній.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

Також митрополит залишив теплі побажання, які напевно відгукнуться в душі у кожного його читача.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Нехай Божа підтримка допоможе вам опиратися спокусам, що збивають зі шляху спасіння, а пам'ять про Хрещення Спасителя зміцнює у вірі та надихає бути відданими Богу та наслідувати Його у кожному доброму вчинку", - підсумував Епіфаній.

Нагадаємо, Хрещення Господнє - не свято "моржів" і пірнань: священик ПЦУ розповів, що важливо зробити 19 січня

Як повідомляв Знай.uа, священик навчив віруючих, чи грішно зігріватися деревами, на яких люди вішалися: головне Біблію не чіпати

Також портал Знай.uа писав, що мітрополіт Епіфаній зрадів "силі" Томосу перед Різдвом Христовим і порадував українців доброю звісткою: "Зірка освітила шлях"