Митрополит Епіфаній періодично ділиться з українцями різними думками щодо тих чи інших подій у світі, в нашій країні.
Цього разу, на офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook, з'явилася інформація, що для нас вже третій рік поспіль різдвяні свята - особлива радість, так як є ще один привід для подяки Господу за благодійність, якому удостоїлася ПЦУ. Тоді, під час спільної літургії, з рук Вселенського Патріарха Варфоломія був отриманий Томос про автокефалію.

Митрополит Епіфаній - фото ПЦУ
Митрополит Епіфаній - фото ПЦУ

"У навечір'я Різдва Христового цей iсторичний документ прибув в Україну і став як би провідною зіркою, яка висвітлила шлях нашого духовного незалежного буття. Вже три роки ми слідуємо цим благим шляхом, з Божою допомогою, впевнено і вірно. Незважаючи на всі виклики, безпідставні і несправедливі звинувачення, брехня і наклеп", - заявляє Єпіфаній.

Офіційний документ, отриманий ПЦУ, засвідчує незалежність і самоврядування Церкви і тільки Російська Православна Церква, розірвала відносини з Церквою-Матір'ю, під приводом невизнання Томосу.

Митрополит Епіфаній - фото ПЦУ
Митрополит Епіфаній - фото ПЦУ

Епіфаній подякував Господу Богу за те, що в 2021 році в Україну прибув Варфоломій з нагоди 30-річчя Незалежності нашої країни.

Нагадаємо, Святвечір і Різдво: священик ПЦУ розвінчав звичні міфи святкування - що важливо зробити

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", з чорною ікрою, шампанським і феєрверками: Як козаки святкували Різдво 300 років тому

Знай.ua писав, митрополит Епіфаній передрік друге пришестя напередодні Різдва: "Це не випадковість"