Минулого тижня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає підвищення заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров'я державної та комунальної власності.

У МОЗ вирішили відповісти на найпопулярніші питання, які цікавлять медиків стосовно майбутнього підвищення платні.

Медики, скріншот: YouTube
Медики, скріншот: YouTube

Яку освіту повинні мати медики, аби отримувати базову заробітну плату?

Так, зарплату не менше ніж 20 000 гривень встановлено для лікарів професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

До того ж заробітна плата не менше ніж 13 500 гривень виплачуватиметься медичним сестрам, які здобули таку медичну освіту, як фаховий молодший бакалавр, фахівець з початковим рівнем вищої медичної освіти, перший (бакалаврський) рівень вищої медичної освіти; магістр з медсестринства.

Чи стосуватиметься дане підвищення зарплати медиків відомчих закладів охорони здоров'я?

Дана постанова поширюється абсолютно на всіх працівників державних та комунальних закладів охорони здоров'я. Медичні заклади, що фінансуються за єдиною тарифною сіткою, зобов’язані дотримуватись даної постанови.

Медики, скріншот: YouTube
Медики, скріншот: YouTube

Варто нагадати, що Кабмін установив лише базовий рівень заробітної плати для лікарів та медичних сестер. Це означає, що медики, які працюють на повну ставку, не можуть отримувати заробітну плату меншу, ніж зазначено в постанові. Однак, він не є фіксованим і може бути збільшений керівником медзакладу.

Завдяки цим змінам, лікарні отримали право розпоряджатися коштами на власний розсуд. Тому достойне фінансове забезпечення медичного персоналу залежить від керівника закладу, який вирішує куди і як витрачаються гроші лікарні.

Нагадаємо, тепла ванна, алкоголь і розтирання: що можна і чого не варто робити при обмороженні – поради рятувальників

Раніше Знай писав, розлючені батьки загиблої дитини влаштували бійку в лікарні: побили чотирьох медиків. Конфлікт у лікарні Запоріжжя трапився через трагічний випадок

Також Знай повідомляв, популярна фітнес-тренерка народила близнюків після вагітності з загрозою викидня: "Не очікували, що вони з’являться на 31 тижні"