Полковник медичної служби Аліса Щур розповіла про свою нелегку, але улюблену справу всього життя.

Новий пост розмістили на сторінці командування медичних сил ЗСУ в соцмережі Facebook.

Жінка бореться за життя українців в інфекційному відділенні медичного клінічного центру Центрального регіону в місті Вінниці. Аліса Щур займає високопоставлену посаду начальника і несе свою службу з неймовірною віддачею і відповідальністю. Медик заявила, що любить свою роботу за результат. Адже правильно поставлений діагноз і лікування здатні врятувати комусь життя. Хоча стати інфекціоністом вона не мріяла, проте вдячна долі за те, що після закінчення медичного університету отримала розподіл саме за цією спеціальністю.

Військовий медик Аліса Щур, фото ЗСУ
Військовий медик Аліса Щур, фото ЗСУ

"На навчання у Вінницю я добиралася автобусом з рідного містечка Тиврів. Одного разу батько, проводжаючи, посадив мене поруч з офіцером, який їхав на службу в штаб командування Повітряних Сил, і сказав: «Оце, доню, чоловік надійний, ти його тримайся, а я буду спокійний, що добре доїдеш». Той офіцер розповів мені про військову медицину, зокрема і про Військово-медичну академію. Його слова запали у свідомість", - розповіла медик.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

На п'ятому курсі студенти військової кафедри медуніверситету відвідали Вінницький госпіталь і відтоді Аліса вирішила остаточно, що працюватиме там. Щоб вступити до Військово-медичної академії, вона старанно готувалася. І у неї все вийшло: через два роки старший лейтенант Щур вирушила на перше місце служби в Об'єднаному гарнізонному лазареті у Вінниці. Через деякий час, придбавши лікарський досвід, офіцерку перевели у ВМКЦ ЦР на посаду інфекціоніста.

"Враховуючи військову специфіку, найчастіше працюємо з молодим контингентом — строковиками. Лікуємо ГРВІ, ангіни, гострі кишкові інфекції, так звані дитячі інфекції. А це такі захворювання, які швидко минають, і лікар має змогу бачити щасливі очі здорової людини. Доводиться працювати й із серйознішими інфекціями. Зокрема сьогодні — це хворі на коронавірус COVID-19", - поділилася Аліса.

Військовий медик Аліса Щур, фото ЗСУ
Військовий медик Аліса Щур, фото ЗСУ

Також Щур мала справу з інфекційними захворюваннями і на передовій. Вперше вона туди потрапила в липні 2014-го на другу ротацію в 59-й військовий мобільний госпіталь. Крім лікування пацієнтів, Аліса Щур вела терапевтичні прийоми і при надходженні великої кількості поранених і хворих допомагала хірургу. А вдома її чекала п'ятирічна донька Софія.

Зараз вже більше трьох місяців військові медики знаходяться не тільки на передовій на сході держави, а й борються з особливо небезпечною інфекцією. Усіх хворих-19 військовослужбовців Вінницького гарнізону лікують у ВМКЦ ЦР. На початку пандемії там розгорнули додаткове інфекційне відділення №2 на 28 ліжок з палатою інтенсивної терапії.

Військовий медик Аліса Щур, фото ЗСУ
Військовий медик Аліса Щур, фото ЗСУ

"Якщо чесно, було складно, коли до нас надійшов перший пацієнт з COVID-19. Зрозуміло, що теоретично ми готувалися до найскладніших випадків, адже постійно тренувалися, вивчали всю доступну спеціалізовану медичну літературу. Проте знати — це одне, а вперше провести хворого через усі відпрацьовані шляхи, коли додається нервування кожного медика… Було важко, але ми впоралися. І вже прийнявши на стаціонарне лікування першого такого пацієнта, зрозуміли, що алгоритм роботи вибудувано правильно", - заявила жінка.

Нагадаємо, воін ЗСУ ледь не розпрощався з життям після поранення, але сталося диво: "Різдво стало другим народженням"

Як повідомляв Знай.uа, наймолодшому - 23, найстаршому - 51 рік: історії та обличчя героїв АТО, яких Україна втратила в січні

Також портал Знай.uа писав, що "Льоля" третій рік зашиває і рятує воїнів ЗСУ на Донбасі: зустріла чоловіка на фронті, але багатьох втратила