На сайті президента України з'явилася чергова петиція, і стосується вона прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати в країні. Українці вимагають повернути все на рівень 2013 року.

Автором даної ініціативи став Дубовський Дмитро Олександрович, і опублікована на сайті вона була 17 січня.

Справа в тому, що станом на сьогоднішній день, рівень прожиткового мінімуму становить 2393 гривні. Все це виходячи з витрат на місяць на одну дорослу людину і складається з: споживчого кошика (входять фрукти, овочі, м'ясо, риба, масло, хліб, цукор, кондитерські вироби, яйця, кава, чай, молочна продукція та ін.); на непродовольчі товари, а також на послуги для збереження здоров'я і забезпечення життєдіяльності.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

Звичайно ж, як стверджує автор, 2393 гривні не можуть задовольнити всі потреби громадян, і це лише технічні цифри, які були позбавлені економічного сенсу. На 2013р.в домайданні часи сума прожиткового мінімуму, яка впливає на різні соцвиплати і багато іншого, в тому числі податки, штрафи і т. д., становив 1176грн або 147$ США.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Враховуючи колосальне падіння курсу національної валюти, стрімке зростання інфляції, цін на продукти, Продовольчі та непродовольчі товари, комунальні послуги та багато іншого, то від імені народу України вимагаємо перерахунок цієї суми, що складатиме на сьогодні 3969грн, відповідно спричинить за собою збільшення розміру мінімальної зарплати до рівня 13 тис грн, що більше підходить для сучасних реалій життя народу в Україні!"- йдеться в повідомленні.

Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua

Всього дану петицію підписало вже 57 осіб з 25 тисяч необхідних, і у неї є три місяці, щоб люди її підтримали.

Гроші, банкомат. Фото: Знай.uа
Гроші, банкомат. Фото: Знай.uа

Нагадаємо, що у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень

Раніше повідомлялося, що українцям доведеться викласти не одну "копієчку" при купівлі авто: до ціни додається відсоток

Також, безробітним українцям дадуть 100 тисяч гривень на втілення мрії - як отримати гроші