Депутати "Слуги народу" пропонують закон, який значно спрощує процес проведення розслідувань. Відповідний законопроект під номером 6454-1 з'явилося на сайті Верховної Ради.

Згідно із законопроектом, під час низки слідчих дій має здійснюватися безперервний аудіо - та відеозапис. Йдеться про ситуації огляду трупа, слідчого експерименту, впізнання, обстеження особистості. Однак в тих же ситуаціях процес запрошення понятих залишається на розсуд слідчого і можуть бути не запрошені.

Верховна Рада України, скріншот: Youtube
Верховна Рада України, скріншот: Youtube

Крім цього, законопроект дозволяє проводити судовий розгляд навіть у тому випадку, якщо на засідання не з'явився захисник обвинуваченого. Крім цього, проектом передбачає обов'язок розгляду питання про відвід не пізніше наступного робочого дня після надходження заяви.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також проектом пропонується визначити, що в рамках дослідження документів подаються не протоколи слідчих дій, а відомості, що мають значення для встановлення фактів та обставин кримінального провадження.

Раніше ми писали, що в Україні збираються ввести обов'язковий техогляд для автомобілів. Дану міру скасували в далекому 2011 році, крім автобусів і вантажного транспорту, проте Директиви Європейського Союзу показують, що даний показник може бути повернутий не пізніше вересня цього року.

Як повідомляв "Знай.ua", "Вовіна тисяча": половина українців масово кинулася за книгами, куди ще витрачають гроші за вакцинацію.

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів в нашій країні.