В Одеській області утворилися масштабні пожежі, в Нижньодністровському національному парку горять Дністровські Плавні. У суботу, 15 Січня, вогнем було охоплено п'ять гектарів, проте майже ураганний вітер роздуває полум'я і жене його все далі і далі.

Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з українських телеканалів, а також відео з новинних каналів в месенджерах.

За інформацією представників ДСНС України, пожежа охопила вже більше 5 гектарів землі. На трасі "Одеса-Ріні", до якої впритул підходять очерети, погана видимість через димову завісу.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Поширення вогню складно контролювати, тому що пожежні машини не можуть під'їхати до всіх вогнищ загоряння.

"Полум'я охопило приблизно 5 гектарів. На місці працюють пожежники. Гасіння ускладнюється через сильний вітер і відсутність під'їздів до осередків загоряння", — йдеться в повідомленні ДСНС.

В Одеській області горить природний парк "Нижньодністровський", фото: Думська
В Одеській області горить природний парк "Нижньодністровський", фото: Думська

Пожежники зазначають, що очерет зараз горить двома окремими осередками. Іскри летять у бік дачних будиночків кооперативу "Ватерсіті", і співробітники ДСНС зосередили свої зусилля, щоб не допустити пожежі там. Працюють три одиниці техніки та 12 рятувальників.

Раніше повідомляли, група українців вирішили залізти на Говерлу незважаючи на погану погоду: лавина зійшла несподівано і поховала туристів.

Як повідомляв Знай.uа, важливі поради перед тим, як занурити себе в ополонку на Хрещення Господнє: підготуйтеся перед 19 січня.

Знай.uа писав, дружина українського футболіста розбилася в ДТП: зачепила евакуатор і полетіла у відбійник.