Для наших читачів, які стежать за своєю фінансовою гігієною, з'явилися дуже важливі новини. Останнім часом збільшилася кількість торгових точок, які просто відмовляються розраховувати безготівковим способом.

Про це стало відомо завдяки постійним скаргам українців у соцмережах, а також порадам від одного з Telegram-каналів з юридичною тематикою.

В якості аргументів продавці наводять такі причини: неробочий термінал; різні цінники для товару при оплаті готівкою і банківською картою.

Цей спосіб популярний через те, що більшість покупців погодяться купити товар дешевше і готівкою, чим дорожче і карткою.

Термінал, скріншот: YouTube
Термінал, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Що робити в такому випадку?

Якщо ви принципово хочете розрахуватися терміналом, то ви маєте право: вимагати термінал, і якщо продавці запевняють, що він працює, перевірити особисто; якщо проблема полягає в різних цінниках, то таке питання слід або вирішувати на місці, або викликати поліцію і писати заяву про шахрайські дії.

Термінал, скріншот: YouTube
Термінал, скріншот: YouTube

Варто також нагадати нашим читачам, що з Хмельницької області прийшли доволі тривожні новини, які можуть дати урок всій країні. Справа в тому, що Національна поліція розслідує шахрайську схему, за якою жінка з Шепетівки під приводом отримання виплати за вакцинацію втратила цілий "статок". У жінки виманили цілих 32 тисячі гривень.

Раніше повідомляли, нехай плацкарт їм буде пухом: поїзд "Укрзалізниці" розвалився на ходу, пасажирам довелося ловити полиці і сумки.

Як повідомляв Знай.uа, сайти МЗС, Міносвіти, Мінагрополітики та Дії зламали хакери: залишили погрози Під старий Новий рік і зображення свині.

Знай.uа писав, 170 тисяч або в'язниця: як в Україні карають за липові сертифікати про вакцинацію.