НБУ розповів про особливості кредитів, які укладені онлайн. Відповідна інформація з'явилася на Фейсбук-сторінці фінансової установи.

Нацбанк зазначає, що укладення кредиту в онлайн-форматі володіє такою ж юридичною силою, як і підписання паперового документа.

"Це регламентується Законами України "Про електронні довірчі послуги" та "про електронну комерцію", - повідомляють представники НБУ.

Кредит, долари - фото kurs.com.ua
Кредит, долари - фото kurs.com.ua

З цієї причини онлайн-кредити варто своєчасно гасити без прострочення, бо будь-який банк має право на залучення колекторської компанії в тому випадку, якщо про це говорять умови кредити.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Для того, щоб не потрапити в халепу слід уважно читати договір, а також звернути увагу на орієнтовну процентну ставку за рік, які дозволяють витрати по кредиту.

"Якщо оформляєте кредит у розмірі більшому, ніж розмір мінімальної заробітної плати, то, крім договору, ви повинні отримати також паспорт споживчого кредиту", - зазначає НБУ.

Нацбанк - фото PaySpace Magazine
Нацбанк - фото PaySpace Magazine

Також фінансова установа закликає до відстоювання своїх прав у разі порушення умов договору. Зокрема, можна поскаржитися керівництва фінансової установи і в разі нерозуміння є можливість поскаржитися в регулятор Нацбанк.

Раніше повідомляли, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання.