Наступної середи, 19 січня 2022 року, православні віруючі відзначать велике щорічне свято - Хрещення Господнє.

Дата незмінна, а в цей день традиційно сотні українців купаються в ополонці, адже вода вважається священною і здатною очищати тіла і душі. Тому експерти і підготували кілька корисних порад для тих, хто ще не пробував занурюватися, але дуже хоче.

Водохреще, фото facebook.com/93OMBr/
Водохреще, фото facebook.com/93OMBr/

Найголовніше, це занурюватися в спеціально обладнаних ополонках біля берега. Це потрібно робити під наглядом рятувальників, поблизу рятувальних станцій. А перед тим, як заходити в воду - краще розігрітися, чого можна досягти за допомогою розминки, невеликої пробіжки.

Ще важливо підходити до ополонки в зручній, неслизькому взутті, яка легко знімається і зберігає чутливість ніг. Підходьте повільно, уважно і тримайте в голові той факт, що доріжка може бути слизькою.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Водохреще, фото facebook.com/93OMBr/
Водохреще, фото facebook.com/93OMBr/

Поринайте по шию, не замочивши голову, що врятує вас від рефлекторного звуження судин головного мозку. Чи не пірнайте головою вперед в ополонку, щоб не збільшити втрату температури і не випробувати на собі шок від холоду. Більше хвилини у воді не перебуваєте, а якщо взяли з собою дитину - стежте за ним, під час його занурення.

Згодом, коли вже вийшли з води, розітріть себе і малюка махровим рушником, надіньте сухий теплий одяг і випийте гарячого чаю (рекомендуємо з ягід, фруктів), щоб зміцнити імунітет і з метою профілактики переохолодження.

Нагадаємо, щедрування, хрещення і старий Новий Рік: календар і ритуали всіх різдвяних свят з 7 по 19 січня

Як повідомляв "Знай.ua", на це холодно навіть дивитися: одеські моржі відкрили купальний сезон у Чорному морі посеред зими

Знай.ua писав, бійці ЗСУ вразили незламністю духу: вилізли з-під льоду незважаючи на двадцятиградусні морози