На офіційному порталі Верховної Ради України був зареєстрований законопроект № 6498 "Про внесення змін до частини 1 статті 69 Закону України "Про суднобудування і статус суддів" щодо вимог до кандидатів на посаду судді".

Ініціатором виступив народний депутат від партії "Слуга народу" Гривко Сергій Дмитрович. На його несподівану думку, довіру до судів можна повернути за допомогою молодих осіб, чим молодші вони будуть - тим більше їм довірятимуть громадяни. У поясненні до законопроекту він згадав нові підходи до формування суддівського корпусу, а також його оновлення.

Суд, фото: скріншот з відео
Суд, фото: скріншот з відео

Народний депутат думає, що граничний вік юристів можна знизити до 25 років, щоб їх можна було призначити суддями. І цей хід знизить завантаженість судів, а також стане відправною точкою в боротьбі з проблемою недофінонсування судової влади на хронічному рівні і невиконання усіляких рішень.

"Звичайно, якщо заповнити існуючі вакансії, то це частково зменшить перевантаження судів і навіть, можливо, поліпшить якість розгляду справ. Хоча не зрозуміло, як вік суддів здатний спонукати до виконання рішень, а тим більше на обсяг фінансування судів", - заявляє експерт в юридичній галузі, коментуючи даний законопроект.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Думка юриста, скріншот: Telegram
Думка юриста, скріншот: Telegram

Тим більше, вимоги до вікового цензу прописані не тільки в профільному акті, а ще і в статті 127 Основого Закону.

Нагадаємо, Єлизавета II вигнала улюбленого сина з сім'ї, принц Ендрю розбив серце королеви домаганнями до дитини

Як повідомляв "Знай.ua", Анатолій 2 роки працював трактористом, але одного разу попросили "піти по-хорошому". Чоловік подав до суду І сталося неймовірне

Знай.ua писав, Віктор Ляшко "закрив" роти батькам, які скаржаться на несмачне нове харчування в школах: "Страждають ожирінням"