Яких оновлень вимагають від Верховної Ради?

Новорічний "сюрприз" у вигляді ініційованих нардепами запровадження штрафних балів для водіїв-порушників і нових штрафів за перевищення швидкості у розмірі 3400 грн обурили багатьох українців. Та це – не єдина сфера, що наразі турбує громадян. Про найсвіжіші вимоги і пропозиції до керівництва українського Парламенту дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)
Верховна Рада - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)

Вибори і мандат нардепа: "Гнати в шию"

В одній з останніх петицій, зареєстрованих на сайті Верховної Ради, українці вимагають звільнити з рядів народних депутатів голову підкомітету з питань охоронної і детективної діяльності ВРУ Миколу Галушка.

Микола Галушко - фото 5 канал
Микола Галушко - фото 5 канал

А виною всьому скандал, в який нардеп від "Слуги Народу" засвітився напередодні Нового року. Микола Галушко нецензурно і в нахабній формі спілкувався з поліцейськими, які зупинили за порушення ПДР автомобіль його водія в центрі Києва.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"На оприлюдненому відео показано хамське відношення Миколи Галушка до працівників поліції. Вважаю, що він принижує честь та гідність людей, паплюжить звання депутата, тому пропоную його звільнити від виконання поручених йому обов'язків (позбавити мандату народного депутата)", - закликає автор Андрій Срібний.

Скріншот
Скріншот

Аналогічної думки і користувачі соцмереж.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Інша ж петиція у політичному розділі стосується майбутніх президентських виборів.

Її автор Олександр Кобзаренко пропонує знизити розмір адмінвнеску для кандидатів у президенти та створити умови для подання у списки української молоді. І зробити це потрібно до закінчення каденції правління нинішнього президента Володимира Зеленського.

Петиція - скріншот
Петиція - скріншот

Володимир Зеленський, День Незалежності - фото Андрія Єловікова
Володимир Зеленський, День Незалежності - фото Андрія Єловікова

Мобільний зв'язок і нові ID-паспорти

Окремим "бонус-пакетом" українці розмістили пропозиції для людей, віком від 45 років.

6 січня на сайті ВРУ з'явилася петиція щодо створення ID-паспорта з необмеженим терміном дії, призначені для громадян, що досягнули 50-річного віку.

"Людям похилого віку дуже проблематично ходити по ЦНАПам і кожні 10 років оформляти новий паспорт. Також можна закордонний паспорт при досягненні 50 років видавати з необмеженим терміном дії", - зазначає автор звернення Дмитро Бондаренко.

Паспортний сервіс, скріншот: YouTube
Паспортний сервіс, скріншот: YouTube

А от ініціатор іншої "бонусної" петиції пропонує зобов'язати мобільних операторів та інтернет-провайдерів запровадити пільговий тариф для людей похилого віку.

"У зв'язку з явним відставанням темпів зростання пенсійного забезпечення від підйому цін на послуги мобільного зв'язку, інтернету та диджіталізацією державних послуг, пенсіонерам стане недоступним мобільний зв'язок та інтернет. Пропоную зобов'язати всіх без винятку мобільних операторів та інтернет-провайдерів ввести спеціальний пільговий тариф для користувачів похилого віку", - звертається до Парламенту Наталія Пахнюща.

Скрін, відео YouTube мобільний зв'язок
Скрін, відео YouTube мобільний зв'язок

Військоматам для жінок – категоричне "Ні"

А найгарячішим питанням вже котрий тиждень поспіль залишається Наказ Міноборони № 313 щодо обов'язкової постановки мільйонів жінок на військовий облік.

Петиції про скасування цього рішення надходять і до Кабміну.

"Велика кількість громадян України не підтримує це рішення. І вважає також недоречним сплату штрафів за невиконання цього наказу. Тому прохаємо президента та інших депутатів підтримати цю петицію, так як виконання рішення примусове", - пише автор Світлана Гамбарнюк.

Міноборони, військові - фото Міністерство оборони України
Міноборони, військові - фото Міністерство оборони України

Та найбільша кількість офіційних протестних звернень розміщена на сайті інтернет-представництва президента.

Не минуло і місяця з дня оголошення скандального рішення Міноборони, а українці встигли надіслати Володимиру Зеленському більше 10 петицій із закликом скасувати даний Наказ.

А дехто, взагалі, пропонує розпустити Верховну Раду, у разі якщо зміни про становлення на військовий облік жінок не будуть скасовані.

Верховна Рада, Руслан Стефанчук - фото ВРУ
Верховна Рада, Руслан Стефанчук - фото ВРУ

Про загострення ситуації свідчать і останні заяви, розміщені на сторінці Міністерства оборони – українки загрожують тисячами судових позовів за примусовий військовий облік.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Аби дані петиції потрапили на розгляд керівництва влади країни, кожна з них має набрати не менше 25 тисяч голосів.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.