З 1 січня 2022 року українські школи повністю перейшли на нове меню в рамках реформи шкільного харчування.

Про це заявляла перша леді Олена Зеленська на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook - закінчився перехідний період по впровадженню нових стандартів. Однак не всі батьки виявилися в захваті від того, що дають їх дітям в їдальнях. На цю ситуацію вже встиг відреагувати міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, заявивши, що українці, в першу чергу, повинні звертати увагу на здоров'я своїх малюків і тільки потім на відсутність в харчуванні солі і цукру.

Харчування в школах, скріншот: Youtube
Харчування в школах, скріншот: Youtube

Шкільне меню особисто розробив переможець п'ятого сезону шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко, але в мережі з'являється все більше і більше фотографій "Очікування/Реальність".

"Фотографії страв, звичайно, красиві, але реальність - жорстока. Все далеко не так апетитно, як планувалося. Батьки не в захваті: не подобається як розміри порції, так і смакові якості, якщо їх можна такими назвати. Їжа без солі і цукру, склад страв теж сумнівний", - заявляють очевидці.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Харчування в школах, фото: Telegram
Харчування в школах, фото: Telegram

Харчування в школах, фото: Telegram
Харчування в школах, фото: Telegram

Харчування в школах, фото: Telegram
Харчування в школах, фото: Telegram

"Що не подобається?", "Не подобається корисна їжа-не їжте. Пийте колу, жріть піцу і булочки. У чому проблема?", "Дітям не завжди подобається, як батьки готують вдома, що тоді хотіти від їжі з їдальні?", "Ну так претензії не до Клопотенка, а до кухарів. І кожен батько може проговорити це з керівництвом школи, і прийти до спільного знаменника", - пишуть користувачі в мережі.

Нагадаємо, Євген Клопотенко показав, чим годуватиме школярів найближчим часом: 160 страв на будь-який смак

Як повідомляв "Знай.ua", шкільне меню Євгена Клопотенка "забракували" батьки, вимагають терміново скасувати: "Діти відмовляються їсти і пити"

Знай.ua писав, Олена Зеленська відзвітувала про те, що зробила за 2021 рік для маленьких українців: "Міняємо культуру"