У п'ятницю, 14 січня 2022 року, українці відзначають цілих три свята - неофіційних, без державних вихідних, але досить важливих у загальній свідомості віруючих і простих громадян.

Відзначаються день Василя Великого, Обрізання Господнє і, звичайно ж, (Старий) Новий Рік. Через це, в цю п'ятницю дуже багато речей заборонено, коли Ісусу Христу проводили обрізання, на восьмий день після народження. Це показник приналежності, для іудеїв, до богообраного народу.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

14 січня 2022 року діють кілька народних прикмет. Наприклад, потрібно чекати хороший урожай фруктів і ягід, якщо в цей день сонце світить яскраво. До врожаю зернових готують дерева, які покриті інеєм, а якщо в ніч з 13 на 14 січня загадати бажання, воно повинно обов'язково здійснитися.

Ті, хто був народжений в цей день, все життя повинні мати достаток. І важливо надягати нову річ на 14 січня, щоб мати успіх абсолютно у всьому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

А ось заборонені в цей день багато речей. Наприклад, не можна давати в борг, навіть родичам; виносити сміття - це погана прикмета; заборонено сваритися, не впускати в будинок посівальників; рахувати дрібні гроші, вирішувати фінансові питання.

Головне помолитися з ранку - в церкві, вдома - і провести день в прекрасному настрої.

Нагадаємо, Старий Новий Рік 13 січня: "святки", любов і шопка - в ПЦУ пояснили, як правильно провести ці дні

Як повідомляв "Знай.ua", рецепт щастя: топ порад від митрополита Епіфанія на рік Тигра

Знай.ua писав, Вертеп для Ісуса: українські герої відтворили Різдво Христа в мініатюрі