Всі люблять святкувати Старий Новий рік, адже це можливість знову зібратися всією сім'єю за великим столом і провести час разом. На це свято також прийнято загадувати бажання, але не варто забувати і про повір'я, які женуть зло і невдачу і дозволяють швидше збуватися мріям.

Кожен по-різному зустрічає старий Новий Рік. Хтось досі любить ліпити вареники з сюрпризами або колядувати у сусідів і знайомих. А хтось обмежується тільки теплою сімейною вечерею, передає "Соѕмо".

Старий Новий рік в Україні буде зі снігом, фото unian
Старий Новий рік в Україні буде зі снігом, фото unian

Однак, в стародавні часи цей час вважався чарівним. Саме напередодні свята дівчата найчастіше ворожили на свою долю і судженого. Багато також намагався передбачити, чи буде рік врожайним або задобрити домовиків, щоб було щастя.

Щоб це зробити необов'язково було проводити складні ритуали. Вистачало і дотримання давніх прикмет, щоб не накликати нещастя. Час йде, а багато прикмет, як і раніше актуальні.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Старий Новий рік 2020: щедрівки, вірші, пісні, Уніан
Старий Новий рік 2020: щедрівки, вірші, пісні, Уніан

Ось що не можна робити з 13 на 14 січня, щоб весь інший рік пройшов добре

1 сідати за святковий стіл в темному одязі, навіть незважаючи на те, що року Синього Водного Тигра благоволять похмурі відтінки.

2 За столом не можна вимовляти частинку "не", хоча б під час тостів.

3 прибирати і виносити сміття.

4 рахувати монети, інакше будеш засмучуватися весь рік.

5 не можна брати і давати гроші в борг - доведеться трошки потерпіти.

6 не варто лаятися і лихословити. Залучай до себе тільки позитивну енергію.

7 не можна рахувати до 13 або вимовляти це число. Воно і в звичайні дні вважається нещасним, а в старий Новий рік — особливо.

8 не варто в цей день надягати новий одяг, а краще не робити цього весь тиждень до старого Нового року.

9 ні з ким не говори, поки не вмиєшся з ранку. Вважається, що інакше весь рік пройде в порожній балаканині.

10 жінкам не рекомендується дивитися в дзеркало, щоб не передати йому свою красу.

Нагадавши, Святий Онисії 12 січня: заборона солити їжу, ворожіння на нутрощах і молитва за здоров'я. Що робили і чого не робили наші предки в день Онисії 12 січня

Раніше Знай писав, Старий Новий Рік 13 січня: "святки", любов і шопка – в ПЦУ пояснили, як правильно провести ці дні. Знай.ІА дізналися, як що необхідно зробити в ці святкові дні

Також Знай повідомляв, 120 мільйонів дерев знищують у світі для новорічних свят. В Україні для святкування Нового року в середньому зрубують понад півмільйона ялинок