З 16 січня набирають чинності нові положення закону про мову. Про це повідомив колишній директор Українського інституту національної пам'яті.

Нові положення Закону стосуються Всеукраїнської та регіональної преси. Коли вони набудуть чинності, вона повинна буде видаватися українською мовою.

"16 січня 2022 року має стати ще однією знаковою датою для утвердження української мови в інформаційному просторі нашої країни", - повідомив Володимир В'ятрович.

Володимир В'ятрович
Володимир В'ятрович

Передбачається, що газета або журнал може виходити і на будь-якій іншій мові, проте обидві версії повинні мати однакову назву і однаковий зміст. Підписувати іншомовну версію друкованого видання можна в тільки тому випадку, якщо є підписка на українську.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"У кожному місці поширення друкованих засобів масової інформації друковані засоби масової інформації державною мовою повинні становити не менше 50 відсотків поширюваних у цьому місці назв друкованих засобів масової інформації", - зазначив в'ятрович.

Якщо друковане ЗМІ видається якою-небудь іншою мовою в певному регіоні, то від нього вимагатимуть української версії.

ранкова газета
ранкова газета

"Ці вимоги не поширюються на видання мов ЄС і кримськотатарською мовою і-до липня 2024 року - на місцеву пресу", - повідомив він

Раніше повідомляли, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання.