Українським пенсіонерам знову відповіли на питання, які їх цікавлять. Цього разу мова пішла про виплати за вислугою років. Чи виросте її розмір, якщо перейти по пенсію за віком.

Новий пост був опублікований на сторінці "Пенсійного кур'єра" в соціальній мережі Facebook, де регулярно відповідають на запитання українців стосовно тієї чи іншої сфери.

Цього разу Українка вирішила запитати стосовно виплат за вислугою років. Вона в 2014 році вийшла на пенсію за вислугою років, і отримує практично 2400 гривень. Починаючи з 1 січня цього року вона має право перейти на пенсію за віком. Чи виросте в такому випадку розмір її виплат.

Відповідь прийшла практично відразу, і як виявилося, це дійсно можна зробити.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

"Оскільки у Вас пенсія майже 2400 грн, то, дорахувавши стаж і заробіток, ви підвищите свою пенсію. Ідіть у відділення Пенсійного фонду і пишіть заяву. Але пам'ятайте, що це не обов'язково має бути заява на переведення на пенсію за віком. Можливо, вам потрібно просто дорахувати страховий стаж, а якщо доцільно, то і заробіток. Але якщо ви надумаєте піти попрацювати за фахом, то тоді слід все ж перейти з пенсії за вислугу років на пенсію за віком" - йдеться в повідомленні під постом.

Пенсіонери, фото: Знай.uа
Пенсіонери, фото: Знай.uа

Незважаючи на те, що українці вже 60 років, поки вона отримує пенсію за вислугою років, працювати за фахом вона не має права. А якщо працювати ви більше не плануєте, то абсолютно немає різниці, який вид пенсії ви будете отримувати.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Тому в такому випадку ви можете подавати заяву як на перерахунок свого виду пенсії, так і на переведення з пенсії за вислугу років на пенсію за віком. Але і в тому, і в іншому випадку ви підвищення повинні отримати.

Нагадаємо, що українкам певного року народження підвищать пенсію: кому пощастить отримати більше в 2022 році

Раніше повідомлялося, що женщина 20 років провела біля корів і зібралася на пенсію, проте отримала відмову- "хитрують, щоб не платити"

Також, в яких випадках не можна вакцинуватися проти коронавірусу: пояснення МОЗ