Українців вразила різниця в ціні на соняшникову олію вітчизняного виробництва та оливкову олію родом з Італії. Відповідне повідомлення опублікував у соцмережі Anatoliy Vandalyak.

«Чудеса українського ціноутворення. Олія українська соняшникова "Чумак" 0.9 літра - 73.99 грн. (В перерахунку на 1 літр - це 82.21 грн). Олія італійська оливкова "Santolino" 1 літр - 89.99... Одна зроблена з соняха та приїхала з Полтави (300 км від Києва), інша - зроблена в Італійському місті Барі (2.650 км від Києва). Про сплачене на кордоні мито та різницю в заробітних платах працівників, які виготовили цю олію в Барі та Полтаві - я краще промовчу. Як і про те, на скільки саме соняшник дешевше за оливки...», - дивується автор повідомлення.

Скрін, Facebook "Село, люди, кабачки"
Скрін, Facebook "Село, люди, кабачки"

У коментарях розгорілися запеклі дебати з цього приводу. Одні українці вважають, що в усьому винні виробники, які відправляють українську олію на експорт, а інші сумніваються в якості заявленої оливкової олії.

«А ви спробуйте не купувати в Новусі, а купити в маленькому магазині поруч.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Особисто я продаю 1л рафінованої олії за 55 грн, при цьому я впевнений, що новус (атб, сільпо і т.д) беруть трохи дешевше, ніж я, за рахунок об'ємів. То може проблема в великих торгових мережах? Може, час влаштовувати їм бойкот?», «У Польщі - наша олія коштує 30 грн», - пишуть одні.

Скрін, відео YouTube олія
Скрін, відео YouTube олія

«Це хороший продукт, він експортується. На українську продукцію попит великий. Валютна виручка, тут більше плюсів. Треба звикати вміти готовити на пару, це здорова і корисна їжа. А не все підряд і жарити, і шкварити. Можливо, комусь подобається оливковий прострочений гіркий сурогат по 2.5 євро, то огонь. У кожного є свій вибір», «То не оливкова, а ерзац риготний. Оливкова вартує від 500 за літр . Це помиї, розігнане на фракції масло, так само і з соняшниковою - помиї», - вважають інші.

Нагадаємо, у скільки українцям обійдеться пластик за рік і чому його заборонили.

Раніше повідомлялося, що соняшникова олія подорожчає майже вдвічі, в чому причина

Також, черешня по 1500 і сало по 450: українці порівняли ціни на улюбленому ринку Миколи Тишенка і в місті президента.