Зараз ми з вами розберемося, чи можна в домашніх умовах приготувати вершкове масло.

Бо багато хто заявляє, що такий продукт краще виготовляти самостійно, а не купувати в магазині. Його радять робити з сепараторних вершків.

Вершкове масло, скріншот: Youtube
Вершкове масло, скріншот: Youtube

Купити сепараторні вершки можна на ярмарку. Рекомендуємо вибирати продавців, до яких стоїть найбільша черга. До того ж, завжди можна спробувати продукт, щоб вирішити - хороший він чи поганий. Перед тим, як збити вершкове масло - вершки можна пастеризувати, поставивши їх на вогонь, але не довести до кипіння і швидко охолодити.

У дитинстві хтось із вас міг бачити, як збивається масло в банку або будь-який інший тарі за допомогою дерев'яної маслоробки. Але зараз століття технологій, тому вже існує електрична побутова маслоробка вартість близько 3 тисяч гривень, хоча дерев'яну можна купити і зараз - за гривень 300. При цьому, завжди можна скористатися звичайним міксером.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Вершкове масло, скріншот: Youtube
Вершкове масло, скріншот: Youtube

Переливаємо вершки в посуд з високими стінками і починаємо процес, використовуючи віночки, з мінімальної швидкості, у міру зміни вершків. Зовсім скоро продукт почне загусати, і коли крем буде з грудками, міняємо віночки на гачки для вимішування тіста, і продовжуємо збивати вершки.

Вершкове масло, скріншот: Youtube
Вершкове масло, скріншот: Youtube

На дні посуду збирається рідина - пахта, коли це станеться-можна закінчити роботу і злити воду в окрему ємність. Далі потрібно провести промивання за допомогою крижаної або просто холодної питної води, щоб видалити залишки пахти. Після цього потрібно вручну віджати масло-рукою або помилковою, щоб виділилося максимальну кількість рідини, до останньої краплі. В самому кінці формуємо брусок, загортаємо в пергамент, а потім відправляємо спочатку в холодильник, а потім в морозилку.

Нагадаємо, рецепт від Євгена Клопотенка: масло з карамельно-горіховим присмаком, яке не горить під час смаження

Як повідомляв "Знай.ua", зірка "МастерШеф" Вова Ярославський підказав незвичайні страви з яєць: забудьте про нудний омлет

Знай.ua писав, зелене пюре з горошку і шпинату від Володимира Ярославського: як приготувати гарний і смачний гарнір