У військових колах відомо, що якщо звичайні солдати проблему вирішити не можуть, на допомогу приходять війська спеціального призначення.

Вони виконують місії там, куди чужі ноги ступати бояться-визначають потенційні загрози, збивають стратегічні мішені та інше. У таких підрозділах виступають тільки кращі з кращих, але провідні армії світу містять не тільки чоловічі, але і жіночі загони для надзавдань. Про це повідомляє видання armyinform.

Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube
Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube

У Норвегії в 2014 році було сформовано перший жіночий підрозділ "Мисливський загін" - Jegertroppen. Він показав великий успіх в якості експерименту після збору розвідданих в Афганістані. Бо представниці прекрасної статі набагато легше знаходили контакт з місцевими жінками і дітьми.

Ще існують курдські бійці-жінки із загонів самооборони (YPJ), які отримали широку популярність у всьому світі, не маючи держави, але будучи одним з найбільш боєздатних складів на Близькому Сході в боротьбі за національне самовизначення. Вже через 5 років після створення першого батальйону (2013) - в 2018 році чисельність досягла близько 25 тисяч.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube
Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube

Також існують дочки Великого дракона з народно-визвольної армії Китаю; "піщані рисі" на службі Ізраїлю; іранська "Аз-Зохра" з 1993 року; елітні спецпідрозділи "по-фінськи", а також сестри по зброї Туреччини.

Нагадаємо, Українки загрожують тисячами судових позовів за примусовий військовий облік: "Ми не товар"

Як повідомляв "Знай.ua", Єлизавета II - автомеханік, королева Данії - льотчиця: монарші особи, які відслужили в армії і можуть стати прикладом для українок

Знай.ua писав, молода матуся стала помічницею гранатометника, щоб захищати Україну: "Я тут, щоб смерть не прийшла в наш будинок"