У магазині Львова трапилася конфліктна ситуація. Відповідне відео з'явилося на телеграм-порталі Народний ревізор.

Відвідувачі магазину одягу у Львові пред'явили претензії до власника магазину одягу, який розмовляв російською мовою. Судячи з ламаної мови і акценту, чоловік - іноземець імовірно зі східної країни.

магазин одягу, скріншот з відео
магазин одягу, скріншот з відео

Чоловік спробував пояснити, що відвідувачі могли б попросити його говорити українською мовою, однак

"У нас діє закон. У нас треба нікого просити про ні про що. У нас всі дискусії про це завершені", - говорить відвідувач.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

У підсумку в магазин була викликана поліція. Однак правоохоронці стали на бік власника магазину, повідомивши що дані вимоги можуть пред'являти лише в державних установи.

Нагадаємо, 16 січня 2021 року вступили норми мовного закону. Згідно з ними, сфера обслуговування повинна вести діяльність тільки українською мовою. Вже з 16 липня правила посилилися і українською мовою зобов'язали робити рекламу, давати концерти, випускати літературу і т.д. також закон зобов'язує перекладати, озвучувати і дублювати фільми, серіали та іншу телепродукцію на українську мову.

Раніше повідомляли, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів в нашій країні.