8 січня 2020 року, наступного дня після Різдва Христового, в Тегерані сталася авіакатастрофа з пасажирським літаком авіакомпанії МАУ.

Того дня, два роки тому, на борту авіалайнера перебували 176 осіб - всі вони загинули при падінні в районі міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні рано вранці.

Авіакатастрофа МАУ в Ірані, 24 канал
Авіакатастрофа МАУ в Ірані, 24 канал

На борту Boeing 737-800 перебували громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великобританії, Німеччини та 11 українців (двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу). Тоді світова громадськість "змусила" Іран визнати винність у цій трагедії. Хоча спочатку заявлялося, що аварія сталася через технічні проблеми літака, через три дні влада цієї держави заявила, що літак був випадково збитий іранськими військовими на тлі конфлікту з США, коли наблизився до засекреченої військової бази. Його прийняли, як ворожий об'єкт.

Авіакатастрофа в Ірані, фото Уніан
Авіакатастрофа в Ірані, фото Уніан

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Цього дня, у 2022 році, відбудеться вшанування пам'яті загиблих. У минулому році був встановлений сірий гранітний камінь з назвою у "Вербовому гаю". Там додатково висадили символічні 176 дерев. А зараз, о 10:30 за київським часом почалися офіційні заходи за участю багатьох представників влади - Офісу Президента, Міністерства інфраструктури, МЗС України і так далі.

Там же будуть присутні рідні та члени сімей загиблих, а також зарубіжні представництва тих країн, громадяни яких теж загинули в цей день на борту літака.

Трагедія МАУ, фото: Facebook (МЗС)
Трагедія МАУ, фото: Facebook (МЗС)

Нагадаємо, літак врізався в машину на злітній смузі і задимівся, пасажири залишилися всередині: є постраждалі, кадри з місця НП

Як повідомляв "Знай.ua", літак почав втрачати висоту через обмерзання, в мережі з'явилися переговори пілота з диспетчером: "Ми нічого не можемо"

Знай.ua писав, авіакатастрофа, переслідування, боротьба за дітей: непроста доля 57-річної Сандри Буллок