Масштабна перевірка на Укрзалізниці виявила порушення Ліцензійних умов і попередила про можливе припинення ліцензії. Однак, як повідомив голова Укртрансбезпеки Євген Зборовський у Facebook, такий варіант можливий тільки в разі їх неусунення.

Стало відомо, що у липні 2021 року співробітники Укртрансбезпеки вперше за п'ять років провели планову перевірку дотримання Укрзалізницею ліцензійних вимог. За результатами перевірки було встановлено 116 порушень, про які було повідомлено минуле керівництво акціонерного товариства.

"З таким менеджментом, який є зараз в "Укрзалізниці", надалі возити вантажі та пасажирів небезпечно", – зауважила голова Тимчасової слідчої комісії, депутатка Юлія Гришина.

Після того, як в Укрзалізниці змінилося керівництво, провелася позапланова перевірка, яка завершилася 24 грудня 2021 року.

Укрзалізниця. Фото: Фокус
Укрзалізниця. Фото: Фокус
Укрзалізниця. Фото: Фокус

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Її результати очікувано показали ряд порушень, які не виправлялися роками, що і послужило підставою для відповідного наказу",- розповів глава Укртрансбезпеки.

Євген Зборовський говорить про наказ 1044 від 30 грудня 2021 року про можливе призупинення ліцензії УЗ на перевезення пасажирів і небезпечних вантажів, який набере чинності 11 січня. Проте, варто зазначити, що у силу він вступить тільки в разі неусунення порушень.

Потяг, фото "Укрзалізниця"
Потяг, фото "Укрзалізниця"

"Фактично, це попередження про можливе скасування ліцензії, а не саме скасування",- додав Зборовський.

Однак, в "Укрзалізниці" готуватися до закриття не збираються. Там готуються до виправлення всіх порушень, і все це вже враховано в бюджеті компанії на 2022 рік. Саме тому роботу залізниця все ж продовжить.

Нагадаємо, укрзалізниця "яскраво" привітала українців з новорічними святами - іскри летіли як від феєрверку: "Підготовка до 2222 року"

Також Знай писав, "Укрзалізниця" почала заробляти з пасажирів за роздруківку квитків: "Треба постояти в черзі, за звичкою"

Раніше Знай повідомляв, Укрзалізниця повинна почати оновлення шляхів, від цього залежить безпека перевезень і економіка країни - експерт