У суботу, 8 січня, погода в Україні буде сонячною, але морозною. Температура повітря в деяких областях очікується в межах -3 градусів вдень, а вночі буде доходити до -13. При цьому опадів практично не передбачається, невеликий сніжок піде лише в західній частині країни.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від -1 до +2 градусів, вночі температура триматиметься в межах від -4 до -9 градусів.

У центральних областях температура вдень від -1 до +1 градусів, вночі – від -5 до -8 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від -2 до +2, вночі – від -5 до -8 градусів.

У східних регіонах – вдень від -3 до +1, вночі – від -5 до -13. На півдні температура повітря - від 0 до +4 градусів вдень, нічна – до -6 градусів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Погода на 8 січня, фото Укргідрометцентр
Погода на 8 січня, фото Укргідрометцентр

Народний прогноз погоди на 8 січня в Україні

8 січня відзначається Собор Пресвятої Богородиці. У народі цей день називали Бабині каші. За кашею і погоду передбачали на найближчий час: якщо каша в печі рум’яниться — на сніг. Якщо до цього часу земля ще добре не промерзла, то літом соку не дасть, тобто врожай буде не дуже хорошим. Спостерігали цього дня за сонцем і за птахами: якщо біля сонця з’являлась світла смуга — на сніг. Якщо синиця зранку пищить — бути морозу вночі, а якщо галки і ворони влаштували безперервний ґвалт — варто чекати снігопад і заметілі.

Нагадаємо, що українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження

Також портал Знай.uа писав, що у світі кардинально зміниться Клімат: що буде з Україною