Відомий український репер Андрій Фріл вирішив висловитися стосовно салютів, і розповів, чому вони повинні бути заборонені в Україні як мінімум.

Новий пост був розміщений на його сторінці в соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої він є.

Щороку під час зимових свят він бачить новини про те, як домашні вихованці вмирають через переляк від салютів, про пожежі в квартирах через піротехніку, або як підліткам відриває пальці петардою. У минулому році і зовсім в Римі після салютів з'явилися фото величезної кількості мертвих птахів.

Наслідки салютів, фото: скріншот
Наслідки салютів, фото: скріншот

Але, як це найчастіше і буває, про це говорять кілька днів, а потім забувають. В Україні намагаються вирішити це питання раз і назавжди за допомогою петиції.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Ми 8 років живемо в країні, де йде війна. Вона так чи інакше зачепила майже кожну сім'ю. Через фронт за ці довгі роки пройшли сотні тисяч людей, деякі з них повертаються додому з ПТСР і травмованою психікою. Для багатьох людей, які пройшли фронт, звуки салютів викликають асоціації з обстрілами. Уявіть: хтось стріляє в небо вогняними квітками і знімає це в сторону, а хтось в цей момент прокидається від страху в своєму ліжку"-йдеться в повідомленні під постом.

Наслідки салютів, фото: скріншот
Наслідки салютів, фото: скріншот

Тварини бояться салютів, і це незаперечний факт. Щороку вони вмирають від переляку, або ж зривають повідці і тікають в невідомому напрямку під час прогулянок.

Для птахів феєрверки також є справжнім пеклом, і відбувається таке щорічно в кожному куточку планети.

Наслідки салютів, фото: скріншот
Наслідки салютів, фото: скріншот

"Чому я повинен думати про інших, ми живемо у вільній країні!". Ваша свобода закінчується там, де починається свобода іншої людини. Як тільки ваше свято починає приносити іншим людям біль - він перестає бути святом. Всіх поважаючих чужі кордони, поважаючих людей, які пройшли фронт, не бажають смерті тваринам і птахам, хочу попросити підписати петицію і поширити цей пост: можливо, хтось навіть не замислюється про те, скільки болю він приносить іншим"-підсумував чоловік.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

Посилання на петицію.

Нагадаємо, що чоловік хотів запустити феєрверк зі своїх штанів, але щось пішло не так: отримав серйозні травми

Раніше повідомлялося, чтпро захотів свята: випивший "піротехнік" запустив феєрверк в під'їзді житлового будинку і отримав снаряд в обличчя

Також, як не залишитися без голови на Новий рік або чому не варто запускати феєрверки