На сайті президента України з'явилася чергова петиція, і стосується вона цього разу переведення стрілок годинника на літній або зимовий час. Українець зажадав перейти на літній час назавжди.

Петиція з'явилася на сайті президента, і її автором став Жолудько Михайло Іванович. За добу його ініціатива набрала трохи більше 300 голосів.

У тексті він пише, що для того, щоб налагодити і психічне, і фізичне здоров'я українців, потрібно скасувати переведення стрілок годинника, і встановити назавжди літній час.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

"У грудні о 16,30 год. на вулиці темно, люди повертаються з роботи по темряві. ЖД транспорт при перекладі стрілок годинника-стоїть година в дорозі, або наганяє час, або спізнюється! Відбувається стрес для організму людей і тварин(ВРХ). Для нашої економіки ніякої економії немає, тому що з 16 годин включається світло в будинках і квартирах, а це додаткова година навантаження для енергетики. Пропоную перевести навесні 2022 р. стрілки годинника на літній час і залишити другий часовий пояс постійно " - йдеться в тексті ініціативи.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Перехід на "зимовий" і "літній" час, скріншот: Youtube
Перехід на "зимовий" і "літній" час, скріншот: Youtube

Ще є три місяці для того, щоб набрати необхідну кількість підписів, і лише тоді президент України Володимир Зеленський буде зобов'язаний розглянути її.

Переведення годинника на літній час, pexels.com
Переведення годинника на літній час, pexels.com

Цього року стрілки годинника переведуться на годину вперед у неділю, 27 березня. У Верховній Раді неодноразово піднімали питання про те, щоб залишити в Україні один час, і не переводити стрілки постійно, однак, вони розглядали саме зимове, щоб залишити його назавжди. До цього питання повинні повернутися взимку, після новорічних канікул.

Нагадаємо, що шампанське і лаврушка: що покласти в гаманець на Новий рік, щоб в ньому не переводилися гроші

Раніше повідомлялося, що Е-гривня: у Мінцифрі розповіли, що зміниться для українців після впровадження електронних грошей

Також, подарунки на замовлення, легкий стіл і гості на порозі: як не витратити всі гроші на новорічні свята.