Новорічні свята - це не тільки радість і диво, а й великі витрати. Як не " вилетіти в трубу» після свят-розбиралися в «Мінфіні».

Доходи і витрати

Насамперед потрібно вирішити, на що ви збираєтеся витрачати гроші, і оцінити «масштаб трагедії». Допомогти в цьому може список запланованих витрат:

  • У скільки обійдеться святкове застілля,
  • У скільки обійдуться подарунки;
  • У скільки обійдеться наряд або вбрання;
  • скільки плануєте витратити за свята на поїздки, Ресторани, кафе, розваги.

Тепер оцінюємо бюджет - якщо витрат більше, ніж накопичень, доведеться на чомусь заощадити.

Вечірка на Новий Рік. Фото: 4party.ua
Вечірка на Новий Рік. Фото: 4party.ua
Вечірка на Новий Рік. Фото: 4party.ua

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як витрачати менше

Основна частина грошей у свята витрачається на подарунки. Отримати готівку мріють більшість опитаних, але дарувати її мають намір тільки 22%. Чоловіки чекають в подарунок розумні гаджети, жінки-косметику і парфумерію.

Дізнатися, що саме дарувати людині, досить легко – нехай сам напише бажане.

Сувеніри та дрібнички

Не купувати зайві і непотрібні речі, а якщо без чогось можна обійтися-не варто витрачати на це гроші. Наприклад, статуетка у формі символу року-марне сміття, яке нікому не стане в нагоді.

Наряд

Зустріти Новий рік в новому вбранні не обов'язково, тим більше, якщо більше він ніде і ніколи не стане в нагоді.

Рік Тигра, скріншот: YouTube
Рік Тигра, скріншот: YouTube

Святковий стіл

Замість гір м'яса, салатів і гарнірів можна обійтися парочкою страв, фруктами і вином. Не всім подобається переїдати посеред ночі, а до тортів і тістечок взагалі мало хто «доживає».

Дорогі розваги або безкоштовні?

Замість походу в клуб на тематичну вечірку вирушайте в парк або на площу до головної ялинки в місті – там і весело, і дешевше.

Вдома або в подорожі

Дешевше і практичніше буде зустріти Новий рік вдома, а в поїздку відправитися вже після свят.

Образ на Новий рік для вечірки
Образ на Новий рік для вечірки

Ідіть в... гості

Щоб заощадити і розважитися, влаштовуйте загальні святкування або домовтеся про те, щоб провести час в гостях у знайомих (приготувавши їм подарунки і принісши свої страви до столу).

Нагадаємо, дівчина зрадила хлопцеві з його босом на різдвяній вечірці - відразу ж після знайомства: попереджали, а він не "чув".

Як повідомляв " Знай.ua", переможець "Танців з зірками" Макс Леонов зізнався в зрадах дружині з партнеркою: "Був залежний..."

Знай.ua писав, зрада, маленька дочка і дорослі розваги: що відомо про обранця Злати Огнєвіч на "Холостячці" Андрія Задворного