У мережі розповіли, як правильно святкувати Різдво. Що необхідно робити в дні з 6 по 19 січня, щоб рік пройшов благополучно.

6 по 19 січня. Це святкові вечори, які оповиті великою кількістю ритуалів, прикмет і заборон.

Вечір 6 січня прийнято проводити в сімейному колі, і святковий стіл повинен бути з 12 пісних страв, і на чолі якого кутя, узвар або ж кисіль.

Різдво, фото: Unian
Різдво, фото: Unian

7 січня святкують Різдво, і збираються знову родичі за пишним і святковим столом. Чим більше буде страв на столі, тим більше буде благополуччя і достатку в родині. При цьому, алкогольні напої заборонені, так як притягують невдачі. Дозволяється тільки трохи церковного вина.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Різдво Іоанна Хрестителя
Різдво Іоанна Хрестителя

13 січня молодь вбирається і ходить по домівках. Вони щедрують і бажають господарям щастя і благополуччя. Замість цього їх пригощають смаколиками або дають гроші.

Старий Новий рік 2020: щедрівки, вірші, пісні, Уніан
Старий Новий рік 2020: щедрівки, вірші, пісні, Уніан

14 Січня чоловіки ходять по домівках і засівають будинки зерном-кажуть, що це приносить хороший урожай і матеріальне благополуччя господарям. Зерно прибирають не раніше наступного дня, щоб грошова енергія залишалася в будинку.

Старий Новий рік, vitannya
Старий Новий рік, vitannya

17 січня потрібно годувати пташок хлібними крихтами і зерно. Вони їдять, і тим самим позбавляють від невдач і проблем тих, хто їх погодував.

18 січня Святий вечір перед Хрещенням, який потрібно провести в спокійній атмосфері. Протягом цього дня радять дотримуватися посту, і о 12 ночі винести на вулицю відро з чистою водою, і залишити там не закриваючи.

Водохреще, фото facebook.com/93OMBr/
Водохреще, фото facebook.com/93OMBr/

19 січня відзначають велике свято Хрещення Господнього. Воду заносять з вулиці в будинок, і роблять кілька ковтків. Потрібно окропити нею весь будинок, щоб очистити і захистити будинок від нечисті. У цей день також потрібно дотримуватися суворого посту, щоб не закликати на себе неприємності.

Водохреща: підготовка
Водохреща: підготовка

Нагадаємо, що якими були різдвяні листівки в Україні 100 років тому: від першого малюнка до підпільного виробництва за часів Другої світової

Раніше повідомлялося, ґатунокоп найвідоміших традицій Різдва, яких дотримувалися ще наші бабусі: колядки, 12 страв і пиріг з монеткою

Також, еогода на Різдво, 7 січня: холоди одумаються і повернуться, щоб підморозити українців в ожеледь