Міністерство закордонних справ України повідомило про застряглих в Казахстані українців. Вони не можуть дістатися додому через заворушення в країні.

У міністерстві зазначили, що група іноземців не змогли вилетіти з Казахстану в середу, 5 січня. Все через охоплений протестами Казахстан рейсом Алмати-Київ через призупинення роботи аеропорту.

Їм допомогли з пошуком місця для ночівлі, і в даний час посольство намагається зв'язатися з адміністрацією аеропорту, а також з самою авіакомпанією, щоб ті знайшли можливість здійснити рейс.

Літак, фото з avianews
Літак, фото з avianews

Дмитро Кулеба доручив дипломатам зосередитися на захисті інтересів українських громадян у Казахстані.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Скрін, відео YouTube протести в Казахстані
Скрін, відео YouTube протести в Казахстані

У разі загрози життю або безпеці, українці можуть звернутися за допомогою по телефону: +7 705 755 66 10 або на електронну пошту посольства emb_kz@mfa.gov.ua.

"Очікуємо від казахстанської влади неухильного забезпечення безпеки громадян України, надання їм повного сприяння, в тому числі і українцям, які вважають за краще покинути територію Казахстану. Хочу всіх заспокоїти: Україна не залишить напризволяще своїх громадян. Подальші кроки МЗС та інших відомств для захисту інтересів українців у Казахстані будуть коригуватися залежно від розвитку ситуації", - повідомляє Олег Ніколенко.

Скрін, відео YouTube протести в Казахстані
Скрін, відео YouTube протести в Казахстані

Варто відмітити, що раніше в Актау протестубщие оголосили про завершення мирного мітингу. Вони відзначають, що вони домоглися свого, і Назарбаєв поїхав, а тепер потрібно повернути все в колишнє русло.

Нагадаємо, що Казахстан у вогні-люди кинулися з благаннями про допомогу до Скриптоніту і Сабурова

Також, еєреворот в Казахстані: протестувальники захопили лікарні - не пускають ні пацієнтів, ні медиків

Раніше повідомлялося, що перші загиблі, захоплення аеропорту, грабіж банкоматів і повалення пам'ятника Назарбаєву: напруга в Казахстані досягла межі