У Казахстані введено режим надзвичайного стану. Про це повідомляє телеканал "Світ 24".

Чинний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв і глава Ради Безпеки назвав це необхідним заходом.

До цього такі заходи були введені в деяких регіонах Казахстану, зокрема Алмати і Алматинської області, столиці Нур-Султані, Мангістауської області. У найбільших містах країни діє комендантська година, а в столиці обмежений в'їзд і виїзд.

Відзначимо, що в Казахстані мітинги за зниження цін на скраплений газ переросли в масові протести. У підсумку протестувальники вступили в перестрілку з військовими, а потім підпалили резиденцію президента. Також був захоплений аеропорт у столиці.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Глава Ради Безпеки Нурсултан Назарбаєв пішов з посади Ради безпеки на тлі масових протестів в країні. Очолив відомство президент Казахстану Касим-Жомар Такаєв, який 5 січня звернувся до народу. Він зазначив, що діятиме жорстко на цій посаді і залишиться в столиці при будь-якому розвитку ситуації.

Руйнування в Алмати. Фото: телеграм-портал Новиник Країни.

Не обійшлося і без випадків мародерства. Місцеві видання повідомляють, що в столиці грабують банкомати на тлі заворушень. З'явилися масові фотографії руйнувань.

Нагадаємо, що захопили військову техніку і будівлі, міста палахкотять: цілу країну охопили протести, люди виставили жорсткі вимоги.

Як повідомляв Знай.ua, музикант потужно вдарив гімн України в центрі Санкт-Петербурга: "Забили і розірвали".

Нагадаємо, що 18-річний хлопець підірвав себе біля жіночого монастиря, серед постраждалих є діти: кадри і деталі з місця НП